Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، حامد شیخی نویسنده و کارگردان نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکارستم» که در تماشاخانه عمارت سیمرغ روی صحنه است درباره این اثر نمایشی گفت: نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکا رستم» بیستمین اثر گروه هنری تندیس است که بر اساس یک روایت واقعی نوشته شده است و داستانی متفاوت از نوشته صادق هدایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲ سال پیش که به عنوان مدیر آموزش در مدرسه کارگاه آزاد فیلم با مسعود کیمیایی همکاری داشتم، ایشان ماجرایی را برای من تعریف کردند که زمان فیلمبرداری فیلم «داش آکل» از زبان یک پیرمرد برنج فروش شنیده بودند. آن پیرمرد که در جوانی نوچه کاکارستم بوده، قصه داش آکل را به گونه‌ای دیگر برای آقای کیمیایی روایت کرده و وی گفته بود اصل قصه همین بوده که با قصه‌ای که شنیده‌ایم کاملاً متفاوت است.

وی ادامه داد: پیش از آنکه مسعود کیمیایی به سراغ ساخت فیلم «خون شد» برود، قرار بود این قصه «داش آکل» به کارگردانی ایشان روی صحنه برود اما با شروع پیش تولید فیلمشان این امر محقق نشد و به جهت حفظ جایگاه فیلم «داش آکل» از اجرای این نمایش منصرف شدند. اما من از همان زمان تصمیم به اجرای این نمایش گرفتم.

وی درباره زمان اجرای نمایش عنوان کرد: قرار بود نیمه دوم سال گذشته این اثر نمایشی را در تماشاخانه سنگلج روی صحنه ببرم اما با توجه به فرا رسیدن روزهای پایانی قرن، اجرای نمایش «قصه قرن» را در اولویت قرار دادم. تمرینات جدی این نمایش پس از بازنویسی‌های پی در پی که حاصل ممیزی بود، از اول خرداد آغاز شد. این ممیزی‌ها شامل شخصیت امان و ارتباط او با داش آکل بود از این رو برای اینکه از واقعیت قصه دور نشویم، ناچار شدم این موارد را در لفافه بیان کنم.

شیخی درباره شیوه اجرایی و طراحی دکور و فضا توضیح داد: «داش آکل به روایت نوچه کاکارستم» سیزدهمین نمایش من در مقام نویسنده و کارگردان است. این قصه همچون نمایش‌های دیگری که روی صحنه برده‌ام، حکایت آدم‌های تنهاست. همچون نمایش‌های دیگرم با خنده آغاز و به تراژدی ختم می‌شود. در اینجا به سراغ تئاتر بی‌چیز نرفته‌ام و از دکور واحد در خلق موقعیت‌های مختلف بهره گرفته‌ام. در طراحی نور، صحنه، گریم و لباس نیز با حساسیت خاصی جلو رفتیم به دور از عناصر مینی مال و فاکتورهای تئاتر بی‌چیز طراحی‌ها را انجام دادیم اما همچون نمایش‌های گذشته با یک دکور واحد و به کمک طراحی نور، فضاهای مختلفی را تداعی کرده‌ایم.

شیخی در پایان درباره اجراهای آینده خود گفت: ۲ نمایش دیگر را در برنامه کاری خود دارم که به زودی روی صحنه خواهم برد؛ نمایش «رضا شمر خون» که ویژه ایام صفر است و دیگری نمایش «هفت پیکر» که بخشی از آن قصه را در نمایش «قصه شهرزاد به روایت سنمار» روی صحنه بردم.

بازیگران و دیگر عوامل این نمایش عبارتند از بازیگران: حامد شیخی، امین اکبری نسب، علی اسدیان، سارا محبی، ساغر بهنام، سپیده عباسی، مریم بابایی، محسن بهرامی، باقر عجملو، تداعی سعیدی فر، محمد منافی، رؤیا شیخی، علیرضا میرزایی، ساناز خدایی، محمد واحدپرست، ژیلا گنجه و علی پیله‌ور، طراح پوستر و بروشور: فاطمه عبدالرحیمی، دستیار کارگردان: علی اسدیان، علی اقبالی، مدیر تولید: محمد منافی، طراح گریم: مصطفی کرابی، عکاس و تصویربردار: فاطمه مجدنیا، همایون عبدالرحیمی، طراح صحنه: هومن عبدالرحیمی، مدیر صحنه: یگانه یغمایی، آمنه میر، روابط عمومی: فاطمه مجدنیا.

نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکارستم» به کارگردانی و نویسندگی حامد شیخی و تهیه کنندگی فاطمه عبدالرحیمی تا ۱۴ مرداد ماه ساعت ۱۷:۳۰ در تماشاخانه عمارت سیمرغ در حال اجرا است.

تماشاخانه عمارت سیمرغ در خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، بعد از تقاطع رازی، بن بست زیبا واقع است.

انتهای پیام/

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تئاتر مسعود کیمیایی داش آکل صادق هدایت حامد شیخی روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گالیله» یک میلیاردی شد

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۵ هزار و ۳۱۷ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۳۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۸۴۱ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱۱۵ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۵۲ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۸۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.
نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۲۱ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۸۰۵ مخاطب، فروشی معادل ۲۷۳ میلیون ۵۸۱ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۶۴۲ مخاطب به فروشی معادل ۱۹۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۶۶۴ مخاطب به فروشی معادل ۶۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۷ اجرا، ۴۶۷ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۴۴ میلیون و ۴ هزار تومان دست یافته است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا میزبان ۲۲۲ مخاطب بوده و به فروش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به صحنه رفته است؛ نهمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۴۳۱ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن ۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان نیز که اجرای خود را از ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۴ اجرا توانسته است ۲۰۴ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن ۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بفروشد.

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۱ هزار و ۱۰۰ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۱ میلیون و ۱۸۱ هزار تومان دست پیدا کند.

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۲۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۱ هزار و ۱۳۲ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۸ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایشنامه «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری خوانده شد، با ۳ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۶۷۵ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار تومانی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • کدام نمایش‌ها در مونودرام خوزستان به صحنه می‌آیند؟
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • «تله موش» روی صحنه می رود
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • (ویدئو) مسعود فروتن؛ اولین کار رنگیِ تلویزیون را من کارگردانی کردم
  • ستار اورکی از علاقه‌اش به موسیقی فیلم گفت/همکاری با مسعود کیمیایی